Hanna Vagants Dockteater

Torekällbergets friluftsmuseum

”Jag kan varmt rekommendera Hanna Sundelius som på ett professionellt och flexibelt vis roar besökare i alla åldrar med sina underbara dockor. Med sin närvaro och fina publikkontakt spred hon glädje vid våra evenemang och vi hoppas kunna ha med henne fler gånger!”


Susanna Lovén, intendent Torekällbergets
Friluftsmuseum,
 Södertälje

Alfons Åbergs Kulturhus

 ”Att arbeta med Hanna innebär högsta klass från show till kostym, bra och smarta texter och supersnyggt bildmaterial. Publiken av alla åldrar älskar att följa med på hennes spännande äventyr! Hon anpassar sig till sin publik med största möjliga proffsighet. Det är ett nöje att få ha Varietédirektören Hanna Vagant i vår programverksamhet!”

Tina Phipps, producent Alfons Åbergs Kulturhus, Göteborg

”När Kyrkbyns bibliotek hade kalas var Hanna Vagant på plats hela dagen och bjöd på roliga dockteaterföreställningar och fina ballongdjur. Hon gjorde dagen alldeles väldigt festlig och kalasig och både barn och vuxna besökare var glada och nöjda. Vi rekommenderar verkligen Hanna till liknande evenemang!”

 
Ulrika Stenman, bibliotekarie på Kyrkbyns bibliotek,
Göteborg

Vi har haft nöjet att ha Hanna Vagants dockteater hos oss. En härligt trollbindande dockteater som fängslade både barn och vuxna med en saga man bara var tvungen att höra slutet av.


Torbjörn Lindblad,
Älvsborgs församling Göteborg

Manusuppdrag

Bansai! - en äventyrare

"Förnämligt musicerande, manus som naglar fast samt enastående patos samverkar till ett eminent scenkonstverk." 
-  Mats Hallberg, 5 okt 2021
https://kulturbloggen.com/?s=bansai

Mojaner - naturens magiska städare

"När jag gav Hanna Sundelius fria händer att bearbeta det tidigare bokmanuset till Mojaner... till en text för scen gjorde jag det med fullt förtroende. Hannas lyhördhet för text har utvecklat berättelsen vidare till en musikalisk saga med värme, humor och tilltal i samklang med såväl musiken av Karin Johansson som vår unga engagerade publik. I kombination med sin varma, fysiska närvaro på scen har Hanna utvecklat den tidigare poetiska, lite svävande texten till en scenisk upplevelse som berör hjärtat och inspirerar barnen till interaktion - och mig som producent till framtida samarbeten."

Ellinor Johansson / författare & producent,
Mojaner - naturens magiska städare

Skapet Scenkonst

"Hanna är en skådespelare med fingertoppskänsla när det kommer till text, både när hon skriver själv och när hon tolkar det som redan är skrivet. Hon har en förmåga att inte fastna i invanda banor utan verkar hela tiden hålla leken vid liv genom att överraska sig själv – och därigenom publiken – med nya val av nyanser, betoningar och rytm. Oerhört inspirerande för en medarbetare! Hanna vill tala till flera sinnen, och i skapande processer tar hon ofta initiativ till att undersöka dofter, texturer och ljud. Det sistnämnda berikas av att hon är en riktigt bra sångerska, med en musikalitet som smittar."

Sanne Skjervik,

regissör för Din hand har gjort allt detta

Workshops

"[Hanna] har en förmåga att skapa bra tillit i gruppen, snabbt"
"Mycket bra ledarskap"
"[Hanna] är lyhörd, ödmjuk och på gott humör"
"Stort tack till Hanna Sundelius som tog oss på allvar och som inspirerade och peppade oss. Jag är väldigt glad att hon var vår kursledare."
"Hanna är en oerhört energisk, engagerad, uppmuntrande och sympatisk kursledare!"
[Hanna] vägleder på ett väldigt proffsigt sätt, värderar inte. Det blir väldigt lätt att slappna av då." 

- Deltagare på kurser i teater, ledda av Hanna Sundelius på Folkuniversitetet Art College (Göteborg)