Musikmingel

Med mandolinen över axeln sjunger Hanna dansanta visor och skillingtryck från förr - som än idag får publiken att dra på smilbanden och svänga sina lurviga. Kanske pausar hon ibland och berättar en anekdot från vägarna, innan mandolinen får ta ton igen.

Då och då syns Hanna Vagant även med estradören Kenneth Bodin på Tjolöholms slotts olika marknader. Andra gånger på gårdar och festivaler tillsammans med dragspelaren Jon Halvar. Alltid med skrattet nära till hands och drillande toner i strupen!


Dockteater

Hanna Vagant har en hel teater i sin väska! Där kan hon spela upp sagor från förr och nu. Kom och var med när musikanten kommer visslande längs landsvägen, när odjuret tornar upp sig över sjön och när prinsessan reser över hela världen, i jakt på sig själv.

Föreställningarna är ca 20 min långa och kan spelas flera gånger på en dag. "Hanna Vagants dockteater" är en fri tolkning av förra sekelskiftets estetik och turnerar runt på marknader, friluftsmuseum och bibliotek. Hanna Vagant spelar även regelbundet på Alfons Åbergs Kulturhus i Göteborg.

Master of ceremonies

Med en bakgrund som bland annat varietédirektör i Varieté Vagant kan Hanna med glimten i ögat och lugn i sinnet leda publiken och artisterna genom festkvällen. Med sin "bag full of tricks" skapar hon med lätthet mellannummer där det behövs och piskar med lika delar komik och allvar upp stämningen till en dallrande fest!

Gustafsbergsdagarna 2023. Fotograf: GoldenMedia